menu

Nationale Inbraak Preventie Weken 

Achtergrond 

Secu is initiatiefnemer van de Nationale Inbraak Preventie Weken (NIPW). Een unieke publiek/private samenwerking waaraan steeds meer partijen deelnemen. 

Secu is altijd voor samenwerking van partijen geweest om bewoners goeie voorlichting te geven over het onderwerp inbraakwering. Gezamelijk kun je de consument beter bereiken, en een volledig verhaal vertellen. Zo is in juli 2015 het idee ontstaan dat is uitgegroeid tot de NIPW. 

Doel van de Stichting Nationale Inbraak Preventie Weken

Het doel is om woningbezitters bewuster te maken van de risico’s op en nasleep van woninginbraak.  En om hen te stimuleren minstens één stap te zetten bij de inbraakpreventie van hun woning. De Nationale Inbraakpreventie Weken worden twee maal per jaar georganiseerd door onze stichting, in het voor- en het najaar.

De Stichting publiciteert iedere NIPW een eigen onderzoek onder consumenten. De opmerkelijke resultaten daarvan worden met de pers gedeeld. Op de NIPW website (link)

NIPW tot nu toe

De opening van de eerste NIPW vond plaats in november 2015. Die werd verricht door de toenmalige Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten.

De tweede NIPW in mei 2015 werd geopend door Minister Ard van de Steur van Veiligheid en Justitie. Er vonden vele activiteiten plaats rondom de Weken: onze ambassadeur Peter R. de Vries twitterde diverse keren over het onderwerp, er kon een compleet beveiligde woning gewonnen worden. Er was een golf van publicteit rondom te actie.

NIPW november

In november vinden de derde NIPW plaats. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. 
Wilt u meer informatie over deze unieke samenwerking, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!